“Goudstier” Dennis Gartman komt uit de “overvolle” goudmarkt. Robert Kiyosaki denkt dat hij in plaats daarvan Bitcoin moet proberen.

In het kort

  • Goudliefhebbende belegger Dennis Gartman zegt dat hij uit de drukke goudmarkt komt.
  • “Rich Dad Poor Dad” auteur Robert Kiyosaki stelt voor om zilver en Bitcoin te kopen.
  • Zowel op de Bitcoin- als de goudmarkten zijn de handelsvolumes en de prijs de laatste tijd enorm gestegen.

Als de goudmarkt te rijk is voor uw bloed, kunt u overwegen om zilver of Bitcoin te kopen, volgens Robert Kiyosaki, auteur van het best verkochte boek “Rich Dad Poor Dad”.

Kiyosaki’s opmerkingen op Twitter waren een reactie op een interview dat Dennis Gartman, een bekende goudminnende belegger, eerder vandaag aan Bloomberg gaf. Gartman vertelde Bloomberg dat hij “sociaal gezien” afstand nam van het edelmetaal omdat hij vond dat de markt te druk was.

“Te veel mensen zijn plotseling betrokken bij de goudmarkt,” zei hij. “Er is maar één positie die iedereen heeft en dat is lang […] mensen moeten uit die handel worden gehaald,” zei Gartman, en voegde eraan toe dat hij misschien weer opgewonden zou raken over goud als het zou dalen tot zo laag als 1.775 dollar.

Gartman’s over-gezicht komt slechts drie maanden nadat hij zei dat nu was “de tijd om goud te kopen.” Misschien waren zijn woorden te nauwkeurig: Het handelsvolume en de prijs van goud stijgen, en handelaren ruilen hun termijncontracten voor fysiek goud in een hectisch tempo, waardoor de angst voor een potentiële onbalans op de markt toeneemt.

Maar als goud ons niet kan redden van de huidige economische crisis, wat dan wel? Kiyosaki bood enkele alternatieve hedging-opties aan:

“Zilver [is] nog steeds rond de $25 Oz. $50 nu? Iedereen kan zich dat veroorloven. Als je geld hebt, gaat Bitcoin omhoog. Ik heb geen goud meer [en] laadt op Silver en Bitcoin,” twitterde hij.

Gerenommeerde goudkleurige bug (en Bitcoin scepticus) Peter Schiff chimde in reactie op Kiyosaki door te suggereren dat Gartman “nooit echt in goud was.” Beleggers zouden in plaats daarvan hun Bitcoin moeten verkopen in “deze sukkel’s rally,” tweette hij.

Kiyosaki’s aanbeveling om zowel zilver als Bitcoin te kopen is echter opmerkelijk, gezien de recente rapporten dat zilverhandelaren meer geïnteresseerd zijn in het accumuleren van het metaal dan in het speculeren op prijzen, wat tegen de stroom in gaat.

Met andere woorden, Bitcoin kan een comparatief voordeel hebben, gezien de redenen die Gartman ertoe hebben gebracht de goudmarkt te verlaten. Een digitale asset met een bloeiende markt zou een verleidelijke optie kunnen zijn om de risico’s te diversifiëren.

En wat goud betreft, als investeerders het moeilijk vinden om het metaal te verhandelen en op te slaan, kunt u het altijd op de blokketen doen.

By admin